AZ AKTUÁLIS ELŐREJELZÉST ITT TALÁLOD, EZ EGY KORÁBBI ELŐREJELZÉS, AMI MÁR ELÉVÜLT.

Várható időjárás – Vasárnap, 2017.08.13.

2017. augusztus. 13 2:05

A Dunántúlon a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap, legfeljebb egy-két helyen lehet futó zápor.

Keletebbre kezdetben erősen felhős vagy borult időre kell számítani többfelé esővel, záporral, reggel néhol még zivatarral, majd a déli óráktól egyre nagyobb területen szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet, és mind kevesebb helyen várható csapadék. Az északias szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik. A Duna-Tisza közén gyengébb szél várható, illetve késő délutántól mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 24 és 27, másutt 18 és 24 fok között várható.

Várható maximum hőmérsékletek a mai napra


25

26

26

27

26

20

21

27

22

19

21

21

Folyamatosan frissülő előrejelzés a következő 8 napra

Orvosmeteorológia

Hidegfront hatásával számolhatunk. Az erre érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Görcsös panaszok is jelentkezhetnek. Hosszabbá válik a reakció idő.

hétfő

Gomolyfelhős, napos idő várható csapadék nélkül. Az északi szél a Dunától keletre élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 17 fok között alakul, de a szélvédett helyeken csupán 9, 10 fok valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul.

kedd

Kevés gomolyfelhő, sok napsütés várható csapadék nélkül. Többnyire gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 10 és 16 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben 8, 9 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között alakul.

szerda

A kevés gomolyfelhő mellett a Dunántúlon némi fátyolfelhőzet is megjelenik, de csapadék nem lesz. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul.

csütörtök

A kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

péntek

Eleinte napos időre számíthatunk, majd délután nyugat felől felhősödés kezdődik, északnyugaton már zápor, zivatar is kialakulhat. Este a szél északnyugaton északnyugatira fordul és megerősödik, de zivatar környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között alakul.

szombat

Átmenetileg mindenhol lesznek erősen felhős területek, több helyen számíthatunk záporra, zivatarra. Az északnyugati szél nagy területen megerősödik, néhol, illetve zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Az esti, éjszakai órákban egy hidegfront éri el térségünket. Előtte azonban még a meleg levegő okozhat panaszokat. Az ország keleti részén elsőfokú hőségriasztás van érvényben. Itt napközben még a kánikula veszi igénybe szervezetünket. Érdemes sok folyadékot fogyasztani, hogy a kellemetlen tüneteket megelőzzük. A vasárnapi eső előtt a parlagfű pollenkoncentráció eléri országszerte a maximumát.
A légnyomás csökken, majd nő.