AZ AKTUÁLIS ELŐREJELZÉST ITT TALÁLOD, EZ EGY KORÁBBI ELŐREJELZÉS, AMI MÁR ELÉVÜLT.

Várható időjárás – Csütörtök, 2017.09.14.

2017. szeptember. 14 4:10

Szinte zavartalan lesz a napsütés, majd késő délutántól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és estefelé a Dunántúlon több helyen valószínű eső, zápor.

A délnyugati megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik. Kora estétől északnyugatira fordul az áramlás, és már a Dunától keletre is számíthatunk viharos széllökésekre. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között várható. Késő estére 14, 23 fok közé hűl le a levegő, a Dunántúlon lesz a hűvösebb.

Várható maximum hőmérsékletek a mai napra


28

27

27

28

26

29

27

27

25

28

26

26

Folyamatosan frissülő előrejelzés a következő 8 napra

Orvosmeteorológia

Csütörtök estig egyre melegebb levegő áramlik fölénk, majd újabb hidegfront éri el hazánkat. A változékony idő, a jelentősen ingadozó hőmérséklet megterheli a szervezetet, könnyű megfázni, gyakori fejfájás jelentkezhet. A napsütésben érdemes sok időt tölteni a szabadban, de fokozottan figyeljünk az öltözék megválasztására!

péntek

Éjszaka többfelé lesz erősen felhős az ég, zápor, néhol zivatar is lehet. Napközben több órára kisüt a nap, csapadék már nem valószínű. A nyugati, északnyugati szelet reggelig erős széllökések kísérhetik, majd napközben mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 23 fok között valószínű.

szombat

A változó felhőzet mellett az ország nagy részén több órára kisüt a nap, délután, este főként a Dunántúlon és északon lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és ott záporra, zivatarra is számítani kell. Szélerősödés zivatar idején várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton és északon 21 és 25, másutt 25 és 30 fok között valószínű.

vasárnap

Gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, több helyen valószínű zápor, zivatar. A délnyugati, majd az északnyugati szél helyenként megerősödik, de szélerősödés zivatarban is várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 17 és 24 fok között alakul, a Tiszántúlon melegszik még 25 fok fölé a levegő.

hétfő

Napos és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek, szórványosan alakul ki záporeső. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul.

kedd

Többször lesz erősen felhős az ég, többfelé valószínű eső, zápor, néhol zivatar. Az északnyugati szelet erős széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

szerda

Napos és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek, szórványosan alakul ki záporeső. Az északnyugati szél a Dunántúlon helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Egy elöregedő ciklon örvénylik felettünk, ami a frontérzékenyek körében okoz kellemetlen tüneteket. Búskomor lehet a kedvünk a sok felhőtől és a napsütés hiányától. A viharos szél is megviseli az idegrendszerünket és többeknél fejfájást válthat ki. A hőérzetünket is csökkenti a nedves, szeles időjárás.
Már csak a Dunántúl déli részén, illetve az Alföld egyes területein érheti el a parlagfű koncentráció a tüneteket okozó közepes szintet.
A légnyomás csökken a nap nagy részében, majd emelkedik.