Keleten dübörögnek a zivatarok

2017. június. 17 15:59

A Dunántúlra viharos szél kíséretében szárazabb levegő áramlik, keleten viszont a tegnapihoz hasonlóan újabb záporok, zivatarok alakulnak ki.

Már a délelőtti órákban kialakultak az első záporok a Tiszántúlon, azóta folyamatosan forr a légkör a keleti országrészben. Egészen a kora esti órákig újabb záporok, zivatarok várhatók, majd éjszakára összeesnek a viharfelhők. Éjszaka a keleti országrészben átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet és ott kisebb eső, zápor még kialakulhat. A reggeli óráktól felszakadozik a felhőzet és már csak jelentéktelen zápor fordulhat elő.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

A csütörtökön érkező hidegfront előtt 5 fokkal melegebb levegő érkezik, ami melegfront jellegű tüneteket vált ki az arra érzékenyeknél. Alvászavar akár azoknál is előfordulhat, akik nem frontérzékenyek, mert ez a meleg mindenki szervezetét megviseli. Éjszaka is csak 20 fok körüli hőmérsékletre hűl a levegő, ami megnehezíti a pihentető alvást. A következő nap fáradtság, kialvatlanság ingerültséget szül. Erős, néhol viharos szél is lehet, ami kicsit mérsékli a nagy hőséget.
A légnyomás süllyed.