Ki látott ilyet: Nagy-Britannia alakú felhőt fényképeztek

2017. június. 18 6:06

Ez a felhő pont úgy néz ki, mintha Nagy-Britannia térképe bontakozna ki belőle.

Ez egy közönséges cumulus felhő, ami a nap által felhevített felszín felett keletkezik, mivel a felszín a felette lévő levegőt felmelegíti és felszállásra kényszeríti. a meleg levegő ugyanis könnyebb, mint a környezete. Felemelkedés közben lehűl és a nedvesség kicsapódik belőle. Ezek a gyapjú pamacsok gyakran érdekes formákat vesznek fel, mint azt már korábbi cikkünkben is bemutattuk.

Valószínűleg ez a felhő nagyobb lehetett korábban, de ahogy a napközbeni besugárzás csökkent a délután folyamán, elkezdett feloszlani és ahogy szakadozott, rövid időre felvette ezt a speciális alakot. A kilyukadó brit térkép akár a Brexit szimbóluma is lehetne.

A következő képen pedig egy felszálló Concorde utasszállító formázódik ki egy Altocumulus lenticularis fajtájú felhőből.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

A csütörtökön érkező hidegfront előtt 5 fokkal melegebb levegő érkezik, ami melegfront jellegű tüneteket vált ki az arra érzékenyeknél. Alvászavar akár azoknál is előfordulhat, akik nem frontérzékenyek, mert ez a meleg mindenki szervezetét megviseli. Éjszaka is csak 20 fok körüli hőmérsékletre hűl a levegő, ami megnehezíti a pihentető alvást. A következő nap fáradtság, kialvatlanság ingerültséget szül. Erős, néhol viharos szél is lehet, ami kicsit mérsékli a nagy hőséget.
A légnyomás süllyed.