Sűrű ködre figyelmeztetnek északon

2020. január. 24 12:26

Míg az ország déli részein a pénteket és helyenként a szombatot is többórás napsütés kíséri, északon maradhatnak tartósan ködbe burkolózó tájak.

Pénteken napközben a ködös területek kiterjedése egyre inkább az Észak-Alföld, a főváros és az Északi-középhegység szélvédett völgyeinek térségére korlátozódik.

Péntek estétől elsősorban az ország északi felén (délen foltokban) ismételten nagy területen sűrű (zúzmarás) köd képződésére lehet számítani, mely szombaton tartósabban is megmaradhat. A köddel borított tájakon ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Szombaton – jelentős bizonytalanság mellett – a Dunántúlon, annak is a nyugati részén kis mennyiségű (néhány tized milliméter) ónos eső hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd kialakulásának veszélye miatt Budapestre, valamint Pest, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre a pénteki és a szombati napokra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás