Riasztás érvényes délnyugaton ónos eső veszélye miatt

2020. január. 25 15:38

Négy délnyugati megyében elsőfokú riasztásra emelkedett a veszélyjelzés szintje a várható, kisebb ónos eső miatt, mely késő estétől akár a főváros térségét is elérheti.

Ma késő délutántól – jelentős bizonytalanság mellett – a Dunántúl délnyugati tájain néhány tized milliméter ónos eső valószínű. Vasárnapra virradóra a csapadékzóna északkelet felé helyeződik, így szombat késő estétől már akár a főváros térségében, majd vasárnap már északkeleten is kialakulhat vékony jégréteg. Az Északi-középhegység térségében helyenként gyenge havazás is előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki ónos eső veszélye miatt Somogy, Tolna, Baranya és Bács-Kiskun megye több járására a szombati napra vonatkozóan. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes Zala megyében.

A sűrű (zúzmarás) köd napközben helyenként tartósabban is megmaradhat. A köddel, rétegfelhőzettel borított tájakon ónos szitálás, hószállingózás bárhol előfordulhat.

Tartós, sűrű köd miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes az ország nagy részén, Budapesten és tizennégy megyében.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes vasárnap ónos eső veszélye miatt Budapesten, valamint Pest, Komárom-Esztergom, Fejér, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Holnap egy hideg légörvény érkezik és okoz változékony időjárást. Ma még nem kell fronthatástól tartani.

A légnyomás nem változik.