Ónos esőre, majd viharos erejű szélre figyelmeztetnek

2020. január. 30 12:04

Péntek hajnalban nyugat felől egy melegfront éri el hazánkat, amelyből az északkeleti megyékben ónos eső kialakulására is számítani kell.

Péntek hajnalban északnyugat felől csapadék érkezik, amely az északkeleti megyékben ónos eső formájában várható (pár tized milliméter). Az ónos csapadék a délelőtti órákban egyre inkább a Nyírség irányába vonul, majd átvált esőbe. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes péntekre vonatkozóan az ónos eső veszélye miatt Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Pénteken az ország nagy részén élénk, erős délnyugati szélre számíthatunk. A Dunakanyarban, illetve tágabb környezetében (Komárom-Esztergom megye, Pest megye északi fele, Nógrád megye) a déli óráktól azonban viharos lökések is lehetnek. Ezeken a területeken síkvidéken általában 65-70 km/óra, magasabban fekvő részeken (pl. Gerecse, Budai-hegység, Börzsöny, Cserhát) 75-80 km/óra körüli széllökés sem kizárt. A viharos erejű széllökések miatt Komárom-Esztergom, Pest és Nógrád megyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Hétfőig nem érkezik újabb front. Az előző hidegfront áthaladása után még áramlik be hideg levegő, majd a fronthatás fokozatosan megszűnik. Enyhülnek a tünetek.

A légnyomás nem változik.