A szerda is a viharos szél jegyében telik, riasztás érvényes

2020. február. 05 10:30

A fővárosban és északon ma már mérsékeltebb lesz a szél, máshol azonban a szerda is hozhat 100 km/óra körüli széllökéseket.

Az északnyugati, északi szél az ország nagy részén tovább erősödik, legkevésbé a középső-északi országrészben (Pest, Nógrád, Heves térségében), ahol inkább csak kevesebb helyen és csak átmenetileg érheti el a 70-80 km/órát. Másutt a legerősebb széllökések döntően 70-95 km/óra között alakulnak, de leginkább a déli, délutáni órákban a Dunántúl nyugati felén (azon belül is kiemelten az Alpokalja, Zalai-dombság, Bakony térségében) 100 km/órát meghaladó széllökés is előfordulhat. Emellett a Dunántúl más részein, illetve esetleg a Tiszántúlon, Tisza vonalában, északkeleten is előfordulhat egy-két 95-100 km/óra körüli lökés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú riasztást adott ki a viharos erősségű széllökések miatt szerdára vonatkozóan az ország nagyobb részére, tizennégy megye járásaira. Budapesten és két megyében elsőfokú riasztás, északon elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A szél az éjszaka második felében kezd el veszíteni az erejéből, és csütörtökön napközben ugyan még többfelé lesz erős, de már csak a Dunántúli-középhegység magasabban fekvő részein fordulhat elő egy-egy viharos közeli (hozzávetőleg 60 km/órás) lökés. A főváros és négy északi megye kivételével elsőfokú figyelmeztetés érvényes csütörtökön viharos szél kialakulásának veszélye miatt.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Hétfőig nem érkezik újabb front. Az előző hidegfront áthaladása után még áramlik be hideg levegő, majd a fronthatás fokozatosan megszűnik. Enyhülnek a tünetek.

A légnyomás nem változik.