Mutatjuk, hogyan éri el hazánkat az újabb szélvihar

2020. február. 23 10:46

A hétvége utolsó napján többször feltámad a szél. Délelőtt északnyugaton, késő estétől pedig országszerte számíthatunk viharos széllökésekre.

Vasárnap délelőtt főként északnyugaton léphetnek fel viharos széllökések, majd a délutáni órákban átmenetileg csillapodik a szél. Kivételt képezhetnek a hegyvidéki tájak, itt napközben is erős maradhat a szél. Késő este markáns hidegfront éri el hazánkat, mely pár óra alatt át is vonul felettünk. Jellemzően 70-90, hegyvidékeinken 100 km/óra körüli széllökések valószínűek. A szeles idő végigkíséri az éjszakai órákat, és még hétfő reggel, délelőtt is több helyen kell erős, néhol viharos szélre számítani. A hétfő déli, kora délutáni órákra azonban mindenhol csillapodik, jelentősen veszít erejéből a szél.

Az alábbi összeállításban térképeken mutatjuk be, a hidegfront átvonultával mely tájakon léphetnek fel a legerősebb széllökések, de azt is láthatjuk, mikor csillapodik jelentősen a szél. Az aktuális információkért érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Széllökés (km/óra), vasárnap, 13 óra

16 óra

19 óra

22 óra

Hétfő, éjjel 1 óra

4 óra

Hétfő, reggel 7 óra

10 óra

13 óra

16 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Ma a gyulladásos panaszok felerősödhetnek. Csökken az ingerküszöb. Lehetnek emésztési problémák. A szél megerősödik, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.