Mutatjuk, mennyi hó várható a következő napokban

2020. március. 22 14:37

Hétfő reggel délkelet felől egy ciklon felhő-, és csapadékrendszere éri el hazánkat, amely egészen csütörtökig borongós, hideg időt okoz térségünkben.

Hétfőn még főként a déli megyékben kell ismétlődő havazásra számítani, délkeleten ugyanakkor átmenetileg havas eső, eső is előfordulhat. Kedden átmenetileg kevesebb helyen várható hó, majd szerdán és csütörtökön a Dunántúlon, valamint a déli megyékben ismét többfelé kezdődik újabb havazás.

Az alábbi térképen a csütörtök estig várható hó mennyiségét láthatjuk. Ténylegesen a feltüntetett mennyiségeknél kisebb hóvastagság várható a síkvidéki területeken, mivel a hó nagy része a pozitív hőmérsékleti tartományban fog lehullani. A Mecsek 350-400 méter feletti területein ugyanakkor 25-30 centiméteres hóvastagság is összejöhet csütörtök estére. A Bakonyban, illetve a Kőszegi-, és Soproni-hegységben 10-15 centiméternyi hó hullhat. Síkvidéken, valamint az ország északabbra fekvő hegyvidékein 5-7 centiméteres hórétegnél több nem valószínű. Ha Magyarországon kívülre is tekintünk, akkor megfigyelhetjük, hogy a Délkeleti-Kárpátokban akár  1 méternél is több hó hullhat a következő négy napban.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma megszűnik a fronthatás.

A légnyomás emelkedik.