Zivatar is érkezhet délután, figyelmeztetés érvényes

2020. március. 28 10:38

Szombat délutántól helyenként záporok érkeznek és egy-egy zivatar is kialakulhat, főként az ország középső és keleti részén.

Szombaton délutántól egy magassági hidegcsepp hatására előbb az Északi-középhegység térségében, estétől az Észak-Alföldön, majd vasárnap reggel pedig a keleti határ mentén a záporok mellett egy-egy zivatar is kialakulhat. Vasárnap délutántól az északkeleti országrészben újabb hullámban képződhetnek záporok, esetleg néhol zivatar. A zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos (50-70 km/óra) széllökések is előfordulhatnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarok veszélye miatt a fővárosra, valamint Komárom-Esztergom, Nógrád, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyékre, a szombati napra vonatkozóan.

Vasárnap az ország keleti megyéiben alakulhat ki zivatar. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés megyékben. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás