Tíz megyében a viharos erejű szél miatt figyelmeztetés érvényes

2020. május. 12 10:56

Kedden a hazánk felett átvonuló hidegfront okoz viharos szelet, majd szerdán helyenként ismét zivatarok kialakulása miatt érvényes figyelmeztetés.

Az északnyugati szélből a kedd délelőtti órákban viharos (60-75 km/óra, magasabban fekvő helyeken 80-90 km/óra közötti) lökések várhatóak elsősorban északkeleten, északnyugaton, illetve a Dunántúli-középhegység térségében, majd a déli órák környékétől fokozatosan mérséklődik a légmozgás. Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Komárom-Esztergom, Pest, Fejér, Veszprém, Somogy, Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megyére a viharos erejű széllökések miatt érvényes figyelmeztetés.

Szerdán a késő délutáni, esti óráktól elsősorban a Dunántúl északi területein, kisebb eséllyel a déli országrészben alakulhatnak ki gyengébb zivatarok. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Bács-Kiskun, Baranya és Csongrád  megyére a szerdai napra vonatkozóan.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás