Felhőszakadás és zivatar is lehet nyugaton és délen

2020. május. 19 11:48

Az Olaszország déli része felett található mediterrán ciklon nedvesebb levegő szállít hazánk nyugati és déli részei fölé, helyenként záporok, zivatarok kialakulása várható.

Kedd délutántól főként a Dunántúlon és délen alakulhatnak ki a záporok mellett helyenként zivatarok. Este a déli tájakon intenzívebb zivatarok várhatóak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok veszélye miatt Fejér, Veszprém, Somogy, Vas, Zala, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyére, a felhőszakadások miatt pedig Somogy, Zala, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyére a keddi napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szerda reggel és napközben továbbra is az ország déli felében számíthatunk zivatarok előfordulására, majd a délutáni óráktól már arrafelé is csökken a csapadékhajlam. A zivatarokat kedden és szerdán is nagy mennyiségű csapadék (20-30 milliméter), szélerősödés kísérheti (50-60 km/óra). Hét déli megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes szerdára vonatkozóan a felhőszakadás és zivatarok várható kialakulása miatt.

 

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Átvonult egy hidegfront, holnap érkezik egy újabb ciklon. Nem csoda, ha nem érzik jól magukat a frontérzékenyek. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.