Zivatarokra, felhőszakadásra, viharos széllökésekre figyelmeztetnek

2020. május. 22 13:19

Szombat este hidegfront érkezik, mely országszerte hoz kisebb-nagyobb esőzést. A legnagyobb mennyiség északnyugaton valószínű.

Ma kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Holnap estétől egy nyugat felől érkező hidegfront hatására a Dunántúlon egyre többfelé várhatók zivatarok (egy-egy heves zivatar is lehet). A zivatarokat felhőszakadás (lokálisan 30 milliméter feletti csapadékösszeggel), viharos szél (65-80 km/óra) és kisebb méretű jég (1-2 centiméter átmérővel) kísérheti. A front mögött északnyugaton viharossá (70-75 km/óra) fokozódik az északnyugati szél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarok veszélye miatt szombat estétől a fővárosra, valamint Pest, Nógrád, Fejér, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Vas, Zala és Somogy megyékre. Felhőszakadás miatt öt északnyugati megyére van érvényben elsőfokú figyelmeztetés, viharos erősségű széllökések miatt pedig Vas, Veszprém, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyékben van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Továbbra is változékony marad az időjárás. Hideg levegő áramlik a Kárpát-medencébe. Emiatt fáradékonyság, görcsös migrénes fejfájás előfordulhat.
A légnyomás emelkedik.