Tizennégy megyében zivatarok kialakulására figyelmeztetnek

2020. május. 27 11:09

A következő napokban is aktív marad a légkör felettünk. A délután órákban újabb záporok, zivatarok kialakulására számíthatunk.

A szerda déli óráktól a Duna mentén, valamint főként attól keletre várhatók szórványosan zivatarok, amelyeket nagyobb mennyiségű csapadék (lokálisan 15-20 milliméter) viharos széllökések (60-80 km/óra) és apró szemű jég kísérhet. A Dunától keletre fekvő területeken, valamint Fejér, Tolna, Komárom-Esztergom és Baranya megyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés a zivatarok várható kialakulása miatt. A Dunántúlon az északkeleti, a Zempléni-hegység környezetében pedig az északnyugati szelet kísérheti a késő délutáni órákig időnként viharos közeli (50-60 km/óra) közötti széllökés. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Csütörtökön szintén a Duna mentén és ettől keletre számíthatunk legnagyobb számban zivatarok előfordulására. Emellett délután északnyugat felől egy hideg légörvény közelíti meg hazánkat, emiatt a Kisalföldön és az Alpokalján is kipattanhat egy-egy zivatar. Ezekhez a zivatarokhoz elsősorban viharos széllökés (60-80 km/óra), apró szemű jég társulhat. Csütörtökön Komárom-Esztergom, Veszprém, Somogy és Zala megye kivételével az egész országban figyelmeztetés érvényes.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás