Zivatarra figyelmeztetnek északkeleten

2020. május. 31 11:24

Ma estétől, kis eséllyel északkeleten, holnap a déli óráktól délen alakulhat ki egy-egy zivatar. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Az északnyugati szelet kísérő legerősebb lökések vasárnap az ország középső és északnyugati részén, majd hétfő délelőttig északkeleten, illetve az Alpokalján néhol meghaladhatják a 60 km/órát. Vasárnap kora estétől északkeleten, illetve éjszaka a Tiszántúlon kissé labilizálódik a légkör, de az eső, zápor mellett csak minimális eséllyel alakul ki zivatar.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar kialakulásának lehetősége miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyére, vasárnapra vonatkozóan.

Hétfőn a déli óráktól a Duna-Tisza közén, Duna vonala mentén mutatkozik némi esély zivatarra is. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatar veszélye miatt Baranya, Tolna és Bács-Kiskun megyékre, a hétfői napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Hétfőig nem érkezik újabb front. Az előző hidegfront áthaladása után még áramlik be hideg levegő, majd a fronthatás fokozatosan megszűnik. Enyhülnek a tünetek.

A légnyomás nem változik.