Zivatarra és viharos szélre figyelmeztetnek a Tiszántúlon

2020. július. 12 6:22

A hidegfront vasárnap reggel, délelőtt még aktív lesz a keleti megyékben, majd az ország többi részéhez hasonlóan ott is csillapodik a szél és megszűnnek a viharok.

A Zempléni-hegység területén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vasárnap délelőttig még időnként előfordulhatnak viharos (60-80 km/óra) széllökések. Reggelig a keleti határ közelében még számítani lehet zivatarokra, majd az összefüggő csapadékzóna távozik térségünkből. Napközben zivatarra már nem kell készülni, addig szélerősödés, jégeső és intenzív csapadék kísérheti őket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Hajdú-Bihar, Csongrád-Csanád és Békés megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra a zivatarokra tekintettel. Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig a viharos északkeleti, északi szél miatt érvényes elsőfokú figyelmeztetés. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Átvonult egy hidegfront, holnap érkezik egy újabb ciklon. Nem csoda, ha nem érzik jól magukat a frontérzékenyek. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.