Nagy területen zivatarokra figyelmeztetnek

2020. július. 16 10:45

Csütörtökön egy hidegfront, pénteken hidegcsepp alakítja időjárásunkat. Záporokra, néhol zivatarok kialakulására számíthatunk.

Ma késő délelőttől legnagyobb eséllyel a Tisza körüli szélesebb sávban, később pedig attól keletre, valamint nyugaton várható helyenként zivatarok kialakulása. A napközbeni zivatarokat átmeneti viharos lökések (60-80 km/óra), esetleg kisméretű jég (1 centiméter alatti átmérővel) kísérheti. Estétől az Észak-Dunántúlon a záporok mellett megdörrenhet az ég.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarok veszélye miatt öt megye kivételével az ország nagy részére, csütörtökre vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Pénteken nagyobb számban az ország északi felében, és a Nyugat-Dunántúlon fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket (60-80 km/órát meghaladó) viharos széllökések és jégeső kísérhet. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes pénteken három délkeleti, déli megye kivételével a teljes országra, zivatarok veszélye miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Hétfőig nem érkezik újabb front. Az előző hidegfront áthaladása után még áramlik be hideg levegő, majd a fronthatás fokozatosan megszűnik. Enyhülnek a tünetek.

A légnyomás nem változik.