Zivatarokra, északkeleten felhőszakadásra figyelmeztetnek

2020. augusztus. 23 10:40

Hidegfront vonul át hazánk felett, amelynek hatására az északi és keleti tájakon még több helyen alakulhatnak ki zivatarok, helyenként felhőszakadás kíséretében.

Vasárnap délelőtt eleinte még a Dunántúl keleti és déli részén néhol kialakulhat zivatar, majd egyre inkább Észak-Magyarországon számíthatunk elszórt zivatarokra. Délután, este kiemelten az északkeleti országrészben (Borsod-Abaúj-Zemplén, Nyírség, Hajdú-Bihar) várható szórványosan, illetve az Alföldön (főként annak keleti harmadán) alakulhat ki helyenként zivatar. A zivatarokhoz néhol 50-60, esetleg 70-80 km/órát elérő széllökés, kisebb méretű jég, északkeleten felhőszakadás (rövid idő alatt 20-30 milliméter csapadék) társulhat. Késő estére keleten is megszűnnek a zivataros csapadékgócok. Vasárnap tizennégy megyében zivatarok várható kialakulása miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes. Felhőszakadásra Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében figyelmeztetnek. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Hétfőn késő este az ország déli, délnyugati részén labilizálódik a légkör és az eső, zápor mellett egy-egy zivatar is kialakulhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarok veszélye miatt Zala, Somogy és Baranya megyére a hétfői napra vonatkozóan.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Vasárnapig nem kell fronthatással számolni.

A légnyomás csökken.