Zivatarok kialakulására figyelmeztetnek szinte az egész országban

2020. szeptember. 23 10:49

Átmenetileg nedvesebb léghullámok áramlanak hazánk térségébe, amelynek hatására kedvezővé válnak az időjárási feltételek záporok, zivatarok kialakulásához.

Szerdán kora délutántól a Dunántúlon, majd később már a Duna-Tisza közén is számítani lehet a záporok mellett elszórtan zivatarokra is. A zivatarokat szélerősödés, egy-egy helyen 60 km/órát meghaladó széllökés, intenzív csapadék, esetleg jégeső kíséri. Késő estétől fokozatosan kelet, északkelet felé helyeződik át a labilisabb légtömeg. Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megye kivételével a teljes országban elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatar veszélye miatt szerdán. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Csütörtökre virradó éjszaka, csütörtök kora reggel az Alföldön, északkeleten várható helyenként zivatar. Csütörtök napközben az Alföld északkeleti részén, illetve az Északi-középhegységben számíthatunk zivatarok kialakulására, melyek estére lecsengenek. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Békés és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre, csütörtökre vonatkozóan.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Átvonult egy hidegfront, holnap érkezik egy újabb ciklon. Nem csoda, ha nem érzik jól magukat a frontérzékenyek. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.