Zivatarokra és viharos erejű széllökésekre figyelmeztetnek

2020. október. 04 12:46

Délnyugat felől továbbra is enyhe és időnként nedves léghullámok áramlanak fölénk. Az éjszakai óráktól ismét zivatarok kialakulására lehet számítani.

Vasárnap napközben a Dunántúl északnyugati felén, illetve a Északi-középhegység magasabban fekvő területein a déli, délnyugati szelet viharos, 70 km/óra feletti lökések kísérhetik. Éjjel a Tiszántúlon és az Északi-középhegység keleti felén ismét kialakulhatnak záporok, zivatarok. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra a viharos erejű széllökések miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Komárom-Esztergom megyére. Zivatarok kialakulásának veszélye miatt Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád és Békés megyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Hétfőn a déli óráktól az északnyugati országrészben előfordulhatnak 60 km/óra feletti széllökések. Hétfőn a déli óráktól délnyugat felől zivatarok érik el az országot, melyek fokozatosan haladnak északkelet felé. A zivatarokat 70-80 km/órát meghaladó szél, intenzív csapadék és jégeső kísérheti. Keleten, délkeleten heves zivatarok is kialakulhatnak, ezeken a területeken 80-100 km/órás szélroham és nagyobb méretű jég is előfordulhat. A heves zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt hétfőn másodfokú figyelmeztetés érvényes Békés és Csongrád-Csanád megyében, az ország többi részén pedig elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma megszűnik a fronthatás.

A légnyomás emelkedik.