Nagy esőre és zivatarok kialakulására figyelmeztetnek

2020. október. 06 10:42

A szerda hajnalban érkező hidegfront többfelé nagy mennyiségű csapadék, a Tiszántúlon pedig zivatarok kíséretében vonul át az országon.

Szerdára virradó éjszaka délnyugat felől intenzív csapadék érkezik, mely a nap folyamán az ország nagyobb részére kiterjed. Késő estig, csütörtök hajnalig a Dunántúlon, Duna vonalához közelebb eső tájakon, a középső országrészben sok helyen várható 15-20 milliméter körüli csapadék. A Dél-Dunántúlon helyenként akár 30-40 milliméter is hullhat. A Tiszántúlon, északkeleten ugyanakkor labilizálódik a légkör, így délután, este néhol zivatar is előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt szerdára Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. A várhatóan 20 milliméternél nagyobb mennyiségű csapadék miatt Zala, Somogy, Fejér, Tolna, Baranya, Pest, Nógrád és Bács-Kiskun megyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás