Sűrű köd nehezíti a közlekedést, figyelmeztetés érvényes

2020. október. 28 14:51

Az éjszakai órákban ismét nagy területen képződik sűrű köd, mely holnap csak lassan oszlik fel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, valamint Hajdú-Bihar megyékre, szerdára vonatkozóan.

Az előttünk álló éjjel ismét többfelé kell tartós köd kialakulására számítani, leginkább az Alföldön, az Északi-középhegység területén, a Dunántúl keleti és délnyugati felében. Holnap napközben a köd a legtöbb helyen feloszlik. Holnap a késő délutáni, esti órákban a Dunántúl nyugati felében a záporokhoz kapcsolódóan villámtevékenység néhol előfordulhat.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes csütörtökön tartós, sűrű köd veszélye miatt hazánk nagy részén, a fővárosban és tizennégy megyében. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Átvonult egy hidegfront, holnap érkezik egy újabb ciklon. Nem csoda, ha nem érzik jól magukat a frontérzékenyek. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.