Nagy területen ködre és intenzív esőzésre figyelmeztetnek

2020. november. 04 10:10

Az érkező hidegfront előtt hazánk nagy részén még sűrű köre kell számítani, majd a délután második felében észak felől egyre nagyobb területen intenzív esőzés kezdődik.

Az Alföldön, az Északi-középhegységben, a Dunántúl déli felén képződött köd kiterjedése szerdán napközben fokozatosan csökken, főként Észak-Magyarországon tartósabban megmaradhat. Csütörtök hajnalban a Tiszántúlon, illetve a Dél-Alföldön képződhetnek ködfoltok, a látási viszonyok azonban csütörtök délelőtt javulnak.

Szerdán hat dunántúli megye kivételével az egész országban sűrű köd veszélyére figyelmeztetnek. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szerdán késő délutántól a középső és északkeleti országrészben intenzívebbé válik az eső, csütörtök éjfélig 15-20 milliméter, lokálisan, akár 20 milliméternél több csapadék is leeshet.

Szerdán északnyugaton (Kisalföldön, Alpokalján, Bakony környezetében) a legerősebb lökések megközelíthetik a 60 km/órát. Késő este a Zempléni-hegység és a Bodrogköz térségében is 60 km/óra köré erősödhet a szél. Mérséklődés csütörtök délutántól várható.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás