Tartós ködre, északnyugaton viharos széllökésekre figyelmeztetnek

2020. november. 19 11:02

Hamarosan kitisztul az idő, melyről a pénteken érkező hidegfront gondoskodik majd. Addig is, több helyen kell tartós ködre számítani.

Csütörtökön napközben délkelet felől egyre nagyobb területen szakadozik fel az éjszaka képződött köd, illetve rétegfelhőzet, viszont az Északi-középhegység térségében, annak előterében, valamint a főváros környékén tartósabban rosszak maradhatnak a látási viszonyok.

Csütörtök este északnyugat felől a Dunántúlon egyre nagyobb területen erősödik meg az északnyugati, északi irányba forduló szél. Éjszaka Sopron térségében, a Kisalföldön, viharos (~65-75 km/óra) lökések is kísérhetik a szelet, de elsősorban a Dunántúli-középhegység magasabban fekvő területein akár ennél erősebb lökések is előfordulhatnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós köd miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékre, csütörtökre vonatkozóan. Viharos erősséget elérő széllökések veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Győr-Moson-Sopron megyében.

Péntekre virradó éjszaka hidegfront érkezik, mindenütt feloszlik a köd. A középső országrész kivételével péntek napközben is élénk, erős marad a légmozgás, azonban viharos lökésekre ekkor már nem kell számítani. Megjegyzés: Pénteken napközben egy konvergencia mentén a Mátra (kis eséllyel a Bükk) magasabb csúcsain hózápor előfordulhat.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes viharos széllökések veszélye miatt Győr-Moson-Sopron megyében péntek éjszakától kezdődően, a délelőtti órákig.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Továbbra is változékony marad az időjárás. Hideg levegő áramlik a Kárpát-medencébe. Emiatt fáradékonyság, görcsös migrénes fejfájás előfordulhat.
A légnyomás emelkedik.