Sűrű ködre figyelmeztetnek több megyében

2020. november. 25 9:31

A kialakult hideg légpárnás helyzetnek köszönhetően többfelé sűrű köddel, néhol akár ónos szitálással indulnak a napok a hét nagyobb részében.

Országszerte borult, párás ködös az idő. A legtöbb helyen a köd megemelkedett, alacsonyszintű rétegfelhőzet a jellemző, azonban főként északkeleten és a nyugati határszélen még vannak sűrű köddel borított tájak. Szerdán napközben ezeken a területeken is várhatóan megemelkedik a köd, így arrafelé is fokozatosan javulnak a látási viszonyok. A felhőzet felszakadozására némi esély a keleti határ mentén mutatkozik. A ködös részeken szitálás (az éjszakai, reggeli órákban ónos szitálás is) előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt a fővárosra és Pest megyére, továbbá Vas, Zala, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékre, a szerdai napra vonatkozóan.

Sűrű köd okozta rossz látási viszonyok miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes csütörtökön Vas, Zala, Somogy, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékben.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás