Mutatjuk, mennyi hó hullhat a hétvégén

2020. november. 28 9:39

Télies fordulatot hoz a hétvége, síkvidéki területen is megjelennek az első hópelyhek. Északkeleten alakulhat ki megmaradó hóréteg.

Északkelet felől hidegfront érte el hazánkat szombaton a hajnali órákban, melynek köszönhetően az északkeleti tájakon már tetten érhető az időjárás-változás, több helyen lepelnyi hóréteg is kialakult. Hideg levegő áramlik hazánk területére; az elmúlt napok ködös, eseménytelen időjárását mozgalmasabb időszak váltja.

A hétvége hátralévő részében szintén főleg az ország északkeleti, keleti területein várható havazás, melyből néhány centiméteres hóréteg is kialakulhat. Szombaton, napközben is felléphet gyenge havazás ezeken a tájakon, a hétvégén várható hómennyiség legnagyobb része azonban vasárnap éjszakától vasárnap délig hullhat majd. Vasárnap este 10 óráig általában lepel és 5 centiméter közötti hóréteg jöhet össze hazánk északkeleti részén, de az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön 5 centiméter feletti hó is hullhat.

Várható hómennyiség vasárnap este 10 óráig (cm)

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Átvonult egy hidegfront, holnap érkezik egy újabb ciklon. Nem csoda, ha nem érzik jól magukat a frontérzékenyek. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.