Fél méternyi hó szakadhat New York-ra

2020. december. 14 19:10

Komoly hóvihar készül az USA északkeleti partvidékén, e hét közepén. New York környékén akár 40-60 centiméteres hóréteg alakulhat ki.

Az idei amerikai tél legnagyobb hóvihara alakul ki várhatóan a következő napokban az USA északkeleti államaiban. Az Atlanti-óceán felett egy ciklon vonul az USA keleti partjai közelében, amely jelenleg a délkeleti államokban esőzéseket okoz. Kedden azonban tovább halad észak felé, és a csapadék halmazállapota egyre több helyen havazásba vált át.

Az alábbi térképen a csütörtök estig várható friss hó mennyiségét láthatjuk. A sárga, illetve narancs színű árnylatok a 30 és 50 centimétert meghaladó hóvastagságot jelölik. A hatalmas mennyiségű hó mellett veszélyes mennyiségű ónos esőt is jeleznek az előrejelző modellek.

A havazás mellett a szél tovább fokozza az időjárási helyzet egyediségét, hiszen csütörtökön hajnalban már nagy területen várhatók 40-80 km/óra közötti széllökések. A legerősebb hóvihar épp a sűrűn lakott Washington-New York közötti térségben valószínű.

Péntekre elvonul a vihar és várhatóan komoly enyhülés már nem érkezik karácsonyig, így a lehulló hó nagy része megmarad az ünnepekre, így az USA északkeleti államaiban havas lesz az idei karácsony.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Holnap egy hideg légörvény érkezik és okoz változékony időjárást. Ma még nem kell fronthatástól tartani.

A légnyomás nem változik.