Mutatjuk, hol bukkan elő végre a nap a hét első felében

2020. december. 20 11:30

Hosszú ideje anticiklon alakítja időjárásunkat, emiatt napok óta országszerte borult az ég. Változás jelei mutatkoznak azonban, helyenként már a nap is előbukkan.

Hétfőn az északnyugaton megélénkülő déli, délkeleti szél hatására a Szombathely-Győr vonaltól nyugatra több órára kisüthet a nap és ennek hatására arrafelé több fokkal erősödhet a nappali felmelegedés. Az ország nagyobbik részén azonban folytatódik a túlnyomóan borult idő, átmeneti felszakadozások legfeljebb rövid ideig lehetnek.

Kedden is az ország legnagyobb részén még a felhőzet marad túlsúlyban, akkor a Szombathely-Kaposvár vonaltól nyugatra lehetnek hosszabb napos időszakok.

Szerdán számíthatunk gyökeres változásra időjárásunkban, akkor ugyanis már nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik a déli szél, amelynek hatására hazánk legnagyobb részén kisüt a nap. A hőmérséklet délutánra 10 fok fölé emelkedik. A legtovább Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tart ki a szürke, borongós idő.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Ma a gyulladásos panaszok felerősödhetnek. Csökken az ingerküszöb. Lehetnek emésztési problémák. A szél megerősödik, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.