Sűrű ködre és további havazásra figyelmeztetnek

2021. január. 08 15:23

A kora esti órákig folytatódik a havazás a Dunántúlon, mely egyre inkább a délnyugati tájakra szorul vissza; itt lepel és 3 centiméter közötti vizes, tapadó hóréteg kialakulása várható.

Délután a fokozatosan gyengülő csapadék egyre inkább a Dunántúl déli tájaira szorul vissza, a legtöbb helyen a havazás lesz a jellemző. A továbbiakban jobbára lepel és 3 centiméter közötti vizes, tapadó hóréteg kialakulására lehet számítani az említett térségben, amely várhatóan olvadni fog. A csapadékzóna a Dunától keletre is átnyúlik, de itt számottevő mennyiség nem várható. Az esti órákban várhatóan a Dunántúl legdélebbi részein is megszűnik a csapadék.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki havazás miatt Veszprém és Zala megyére, a pénteki napra vonatkozóan.

Péntek estétől főleg az Észak-Alföldön, valamint az Északi-középhegység völgyeiben nagyobb területen képződhet sűrű (zúzmarás) köd, de erre foltokban másutt is lehet számítani. A (zúzmarás) köd szombaton, napközben csak lassan zsugorodik, egy része várhatóan napközben is tartósan megmarad.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes tartós, sűrű köd miatt Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékben, péntek estétől kezdődően.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Továbbra is változékony marad az időjárás. Hideg levegő áramlik a Kárpát-medencébe. Emiatt fáradékonyság, görcsös migrénes fejfájás előfordulhat.
A légnyomás emelkedik.