Jelentős havazásra figyelmeztetnek északkeleten

2021. január. 12 20:49

Az átvonuló hidegfront várhatóan az északkeleti megyékben okozza a legintenzívebb havazást. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 5 centiméternél is több hullhat.

Északnyugat felől csapadékzóna érkezik, amelyből éjszaka általában az ország északkeleti felén-kétharmadán várható lepel-2 centiméter körüli hóréteg. Az északi határnál, Észak-Alföldön és Tiszántúlon viszont ennél valamivel több, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, valamint a hegyekben akár 5 centimétert meghaladó réteg is kialakulhat. Szerda napközben további számottevő havazás (legfeljebb pár centi friss hó) már csak a Tiszántúlon fordulhat elő, de északkeleten hózáporokból lokálisan ennél több is hullhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várhatóan 5 centimétert meghaladó friss hóréteg kialakulása miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére, a szerdai napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szerdán napközben az erős, néhol viharos (60-65 km/óra) északnyugati szél a Dunántúli- és Északi-középhegységben gyenge hófúvást is okozhat.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás