Északon ónos esőre, délnyugaton sűrű ködre figyelmeztetnek

2021. február. 06 18:18

Szombat estétől ismét nagyobb területen kell sűrű köd kialakulására számítani, az északi megyékben helyenként ónos szitálás, gyenge ónos eső is előfordulhat.

Szombaton késő délutántól, estétől főleg a nyugati, délnyugati területeken terjedhet ki ismét nagyobb területre a sűrű köd. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt Vas, Veszprém, Somogy és Zala megyére a szombati napra vonatkozóan. Ónos eső veszélye miatt Pest, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Az éjszaka második felétől fokozatosan javulhatnak a látási viszonyok, és vasárnap napközben várhatóan mindenhol megszűnik a köd. Szombat estétől vasárnap reggelig, délelőttig elsősorban az Északi-középhegység térségében és tágabb környezetében (pl. Dunakanyar) nagyobb területen is kedvezőek lesznek a feltételek gyenge (néhány tized milliméternyi) ónos eső kialakulásához. Vasárnap délelőttől már mindenütt az eső lehet a jellemző.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes vasárnap tartós, sűrű köd miatt Vas, Somogy és Zala megyében. Ónos eső veszélye miatt Pest, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Átvonult egy hidegfront, holnap érkezik egy újabb ciklon. Nem csoda, ha nem érzik jól magukat a frontérzékenyek. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.