Ónos esőre figyelmeztetnek hat megyében

2021. február. 07 10:59

Az ország északkeleti harmadában továbbra is kedvezőek az időjárási feltételek ónos szitálás, gyenge ónos eső kialakulásához.

A vasárnap délelőtt még több helyen sűrű köddel borított tájakon fokozatosan javulnak a látási viszonyok, de a hegyvidéki területeken továbbra is több helyen köd várható. Vasárnap az Északi-középhegység térségében, illetve az Alföld északi részén helyenként előfordul ónos szitálás, gyenge ónos eső, de jellemzően csak minimális mennyiségben. Napközben az említett térségekben is a legtöbb helyen fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet és leginkább Borsod északi részén, a Zemplén környékén hullhat még délután is ónos formájú csapadék, melynek mennyisége esetleg meghaladja az 1 millimétert. Hétfőn az eső, zápor mellett főként a déli országrészben némi eséllyel zivatar is előfordulhat. A napi csapadékmennyiség főként északkeleten helyenként meghaladhatja a 20 millimétert. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra ónos eső veszélye miatt Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Hétfőig nem érkezik újabb front. Az előző hidegfront áthaladása után még áramlik be hideg levegő, majd a fronthatás fokozatosan megszűnik. Enyhülnek a tünetek.

A légnyomás nem változik.