Nagy területen ónos esőre figyelmeztetnek

2021. február. 17 9:04

A Tiszántúl kivételével ónos eső, fagyott eső nehezítheti a közlekedést szerdán. Elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Északnyugat felől kiterjedtebb és átmenetileg intenzívebb csapadék érkezik. Ónos eső, fagyott eső is előfordul (eleinte a Dunántúl északi, északnyugati részén, a Dunántúli-középhegységben, Pest megyében) néhány tized milliméter, helyenként 1 milliméter körüli mennyiségben. Később napközben nyugat felől fokozatosan Észak-Magyarországon is teret nyer a vegyes formájú csapadék a havazással szemben. Egyébként a hőmérséklet emelkedésével a legtöbb helyen majd eső, zápor várható, de északkeleten (Szabolcs, Zemplén, Borsod) végig hó formájú csapadék valószínű. Ott általában 2-4, lokálisan 5 centiméter feletti friss hóréteg várható éjfélig.

A délutáni órákban az Észak-Dunántúlon helyenként viharos (60-70 km/óra) széllökések előfordulhatnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki ónos eső veszélye miatt a Dunántúlra, valamint Budapestre és Pest megyére, továbbá Bács-Kiskun, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre, a szerdai napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás