Borzasztó! Állítólag, az elmúlt száz év leghidegebb tele jön!

2016. október. 11 14:36

Egy hír, amivel minden éveben megpróbálnak átverni és besöpörni a kattintásokat.

“Az utóbbi 100 év leghidegebb tele vár ránk a meteorológusok szerint” – a cím, amivel valószínűleg idén ősszel is találkozni fogsz a magyar bulvároldalakon. Mutatjuk, miért hangzik olyan ismerősen.

Azt írják, hogy a szokásosnál jóval hidegebb telünk lesz, és ez “a légtömegek zavaros mozgásával függ össze. Az eddigi délről érkező ciklonok havazást és viharokat eredményeztek, ezeket most sarkvidéki légtömegek követik. A légtömegek mozgását általában a naptevékenység befolyásolja.” Meg hasonlókat. Forrásként egy Dominik Jung nevű német meteorológust idéznek.

Most az van, hogy két dolgot érdemes tudni, mielőtt nekivágunk több évre való tartós élelmiszer és bundabugyi készletet felhalmozni:

1) A történetből annyi igaz, hogy Dominik Jung nevű német meteorológus létezik.

2) A fenti mondatokat már 2013-ban a szájába adták, azóta minden évben megírja valaki ugyanezt az álhírt, mint friss információt.

 

HA IDŐJÁRÁS TÉMÁBAN SZERETNE TÁJÉKOZÓDNI, viagra online JÓ SZÍVVEL AJÁNLJUK A KIDERÜL.HU-T.

 

Dominik már a Twitteren is megemlékezett az éves rendszerességgel visszatérő kacsára, és BuzzFeed francia kiadásának is nyilatkozott. Utóbbi cikkből az is kiderül, hogy a kamuhírt valószínűleg egy orosz weboldal, a Sputniknews kezdte 2013-ban terjeszteni a német meteorológusra hivatkozva, aki cáfolta, hogy bármikor is hasonló jóslatokba bocsátkozott volna.

A szakértő szerint ugyanis nincs olyan meteorológus a világon, aki meg tudja jósolni, hogy a következő lesz-e az elmúlt 100 év leghidegebb tele, vagy sem.

Az álhírt aztán egy csomó, főleg francia nyelvű sajtótermék ellenőrizetlenül átvette, talán a magyar bulvárlapokba is innen került át, de elgondolkodtató, hogy az álhírt még évekkel a keletkezése után is friss hírként és tényként kezelik bizonyos sajtótermékek alkalmazottai.

Mindezek ellenére nem állíthatjuk, hogy a jóslat biztosan nem válik majd be, sőt biztosak vagyunk benne, hogy ha minden évben megírják, akkor egyszer csak ki fog derülni, hogy igazuk volt.

kiderul.hu

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Hétfőig nem érkezik újabb front. Az előző hidegfront áthaladása után még áramlik be hideg levegő, majd a fronthatás fokozatosan megszűnik. Enyhülnek a tünetek.

A légnyomás nem változik.