Sűrű köd kialakulására figyelmeztetnek az egész országban

2021. február. 22 11:12

Az ország legnagyobb részén átmenetileg megszűnik a köd. Estétől azonban a derült időben ismét nagy területen kedvezővé válnak a feltételek sűrű köd képződéséhez.

Hétfőn eleinte főként a Dunántúl keleti részén (Fejér megye), a nyugati határszélen, a Duna-Tisza közén és Észak-Magyarországon még helyenként sűrű köd, néhol zúzmarás köd előfordul. Ezt követően délelőtt a legtöbb helyen gyorsan javulnak a látási viszonyok, emelkedik, feloszlik a köd. Keddre virradó éjszaka várhatóan előbb az ország északi felén (Dunántúl északi része, Pest megye, Észak-Magyarország) valószínű ködképződés, mely hajnalra, reggelre fokozatosan délebbre is átterjed. Több helyen számíthatunk sűrű ködre, főként Észak-Magyarországon zúzmarás köd, esetleg ónos szitálás is előfordulhat. Kedden napközben lassan zsugorodik a köddel borított tájak nagysága és jobb eséllyel a középső országrészben lehet legtovább korlátozott látási viszonyokra számítani. Késő estére kiemelten az ország keleti felén ismét növekszik a ködhajlam.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki sűrű köd kialakulásának veszélye miatt az egész országra, a keddi napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás