Megdörrenhet az ég, zivatarra figyelmeztetnek

2021. március. 19 14:11

Pénteken és szombaton is fennáll az esélye zivatar kialakulásának. Pénteken a Dunántúlon, szombaton a középső országrészben érvényes elsőfokú figyelmeztetés.

Pénteken napközben a záporok, hózáporok (amelyekhez jég és hódara is társul) mellett néhol (elsősorban a Dunántúl északnyugati részén, illetve Baranyában) zivatar is előfordulhat. A szombatra virradó éjszaka a Nyugat-Dunántúlon havazás, hózápor várható, esetleg helyenként pár centiméter hóréteg is kialakulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Vas, Veszprém, Zala, Győr-Moson-Sopron és Baranya megyékre, péntekre vonatkozóan.

Szombaton napközben a Duna-Tisza-közén zápor, hózápor, jég- és hódara zápor kialakulhat, amelyet néhol zivatartevékenység is kísérhet.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes szombaton zivatar veszélye miatt Budapesten és Pest megyében, valamint Bács-Kiskun megyében. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Átvonult egy hidegfront, holnap érkezik egy újabb ciklon. Nem csoda, ha nem érzik jól magukat a frontérzékenyek. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.