Árvíz elől menekülő pókok és kígyók özönlötték el Ausztrália városait

2021. március. 25 19:26

Még mindig történhet olyasmi, ami a legvadabb fantáziánkat is felülmúlja. Pókok és kígyók tömkelege menekül az Ausztráliát sújtó, történelmi árvízben.

Az elmúlt évtizedek legnagyobb áradása sújtja Ausztrália legnépesebb államát, Új-Dél-Walest. Az ausztrál meteorológiai szolgálat közlése szerint (Bureau of Meteorology) az elmúlt hét napban több mint 400 milliméter eső hullott Új-Dél-Wales északi, part menti területein. Port Macquarie térségében péntekről szombatra, mindössze 24 óra alatt 200-300 milliméter közötti mennyiségeket jegyeztek. Március 18. és 23. között összesen 455 milliméter eső hullott a régióban. A víz egyes helyeken az ajtókilincsekig ér. Észak-Tamborine-ban (Queensland) vasárnaptól keddig, mindössze 48 óra alatt 505 milliméter eső hullott. A CNN szerint több mint 18 ezer ember volt kénytelen elhagyni otthonát.

Menekülni kényszerülnek az állatok is, mely a pókok és kígyók esetében megdöbbentő látványt nyújt. A pókok elözönlötték a házak falait, hogy menedéket találjanak az áradás elől, a fák ágain pedig kígyók várják, hogy elvonuljon az áradat. Bár bőven akad közöttük halálos mérgű állat is, ők is az életükért küzdő teremtmények. Ettől függetlenül nem szívesen lennénk ott…

Kerítés. Felvétel: Matt Lovenfosse; twitter

Fotó: Matt Gaudry Twitter

Március 17. és 23. között jegyzett csapadékösszegek Új-Dél-Walesben és a főváros térségében (BOM)

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás