Zivatarok érkeznek a késő délutáni óráktól

2021. április. 01 11:24

Az északkeleti tájakon zivatarok veszélyére figyelmeztetnek csütörtökön a késő délutáni, esti óráktól. Nagypénteken megkezdődik a hideg levegő beáramlása észak felől, jelentős lehűlés érkezik.

Csütörtökön a késő délutáni, esti óráktól az északkeleti országrészben (elsősorban Borsodban és Szabolcsban) a záporok mellett zivatarok is kialakulhatnak. Zivatarok környezetében néhol viharos (60 km/órát meghaladó) szél és kis méretű jégeső is előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, a csütörtöki napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

A késő este, péntekre virradó éjszaka, észak felől érkező hidegfront mentén máshol (Északi-középhegység térségében, Észak-Alföldön) is van némi esély zivatar kialakulására. A hidegfront mögött pénteken nagy területen megerősödik az északnyugati, északi szél, egy-egy helyen 60 km/óra körüli széllökés is előfordulhat.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes pénteken zivatar kialakulásának veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékben.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Átvonult egy hidegfront, holnap érkezik egy újabb ciklon. Nem csoda, ha nem érzik jól magukat a frontérzékenyek. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.