Több megyében zivatar veszélyére figyelmeztetnek

2021. április. 02 11:00

A kora délutáni órákban ismét több megyében kialakulhatnak zivatarok, ezúttal a Zabar-Hódmezővásárhely tengely szélesebb környezetében. Zivatar környezetében viharos széllökés is előfordulhat.

Pénteken a kora délutáni órákban hozzávetőleg a Zabar-Hódmezővásárhely széles sávban, szombaton pedig az északi megyékben (elsősorban Kisalföldön, illetve az Északi-középhegység egyes tájain) a záporok mellett néhol nem lehet kizárni zivatar kialakulását.

Szombaton a Dunántúlon az északnyugati szelet viharos (60-65 km/óra) széllökések is kísérhetik. A szél az esti órákra fokozatosan veszít erejéből.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Csongrád-Csanád megyékre, a pénteki napra vonatkozóan.

Elsőfokú figyelmeztetés érvényes szombaton zivatar kialakulásának veszélye miatt Nógrád, Heves és Győr-Moson-Sopron megyékben.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Átvonult egy hidegfront, holnap érkezik egy újabb ciklon. Nem csoda, ha nem érzik jól magukat a frontérzékenyek. Időnként megerősödik a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.