Zivatarra és viharos szélre figyelmeztetnek északnyugaton

2021. április. 11 11:36

Az északnyugati megyékben a hidegfront előtt a déli, majd hétfőn este a front betörésével az északnyugati szelet kísérhetik akár 70 km/órát meghaladó széllökések.

A déli szelet kísérő legerősebb széllökések a vasárnap délelőtti óráktól kora estig a Kisalföldön meghaladhatják a 70 km/órát. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharos szél veszélye miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megyére, vasárnapra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Hétfőn a délutáni órákban elsősorban az Alpokalján és a Kisalföldön, kisebb eséllyel annak tágabb környezetében is előfordulhatnak zivatarok. Késő délutántól, estétől a Dunántúl északnyugati területein és a Bakony térségében viharossá fokozódik az északnyugati szél, helyenként a 70 km/órát is elérhetik a legerősebb széllökések. Hétfőn a viharos erejű széllökések miatt Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Vas megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes. Győr-Moson-Sopron megyében pedig zivatar kialakulásának veszélyére is figyelmeztetnek.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Holnap egy hideg légörvény érkezik és okoz változékony időjárást. Ma még nem kell fronthatástól tartani.

A légnyomás nem változik.