Több megyében viharos szélre figyelmeztetnek

2021. április. 14 10:05

A Dunántúlon és északkeleten a szerdai nap is erős széllel, sokszor viharos széllökésekkel telik. A legerősebb széllökések 60-75 km/óra körül alakulnak. Estére jelentősen csillapodik a légmozgás.

A Dunántúlon és az északkeleti országrészben (Zemplén, Bodrogköz, Nyírség) az északi szelet kísérő legerősebb lökések 60-75 km/óra körül alakulnak. Estére veszít erejéből a szél, majd csütörtökön napközben a Dunántúlon, Duna-Tisza közén ismét felerősödik, de csak helyenként valószínű viharos fokozatot elérő széllökés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki viharos erejű széllökések miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Zala, Somogy, Fejér, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, a szerdai napra vonatkozóan.

Szerdán délelőtt a Dunántúlon északnyugat felől fokozatosan visszaszorul a csapadék, így a Bakonyban már érdemi mennyiségű további havazás nem várható. A Mecsekben késő délutánig még kitarthat a havazás, így ott 5 centimétert meghaladó friss hó is hullhat. A Dunazug-hegyvidéken, illetve a Börzsöny, Mátra térségében napközben 500 méter felett még pár centiméter hó valószínű. Éjszaka az Északi-középhegységben valószínű további gyenge havazás, illetve északkeleten és a Tiszántúl északi részén is lehet az eső mellett havas eső, hó, de megmaradó hó nem valószínű.

Csütörtök napközben a záporosabb csapadékgócokból csak a hegyvidéki területek legmagasabb részeire korlátozódóan maradhat meg kevés hó.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Holnap egy hideg légörvény érkezik és okoz változékony időjárást. Ma még nem kell fronthatástól tartani.

A légnyomás nem változik.