Akár 40 milliméter eső is eshet – mutatjuk, hol

2021. május. 19 11:30

Jelentős esőzéssel telnek a következő órák, főként hazánk déli felén. A déli megyékben holnap délutánig helyenként akár 40 milliméteres csapadékösszeget is jegyezhetünk.

Délnyugat felől egy légörvény éri el hazánkat, egyre nagyobb területen elered az eső szerdán. A napi csapadék mennyisége a délnyugati megyékben 20 milliméter felett, a Dráva mentén néhol 30 milliméter felett alakulhat. A délnyugati megyékben kisebb körzetekben akár 30 millimétert jóval meghaladó csapadékösszeg is összegyűlhet éjfélig. Emellett zivatar is előfordulhat, napközben elsősorban az Északi-középhegység térségében, a Dunakanyar területén és az Alföld keleti részén. Az intenzív gócokat szélerősödés, rövid idő alatt lehulló nagy mennyiségű csapadék (15-20 milliméter), illetve aprószemű jégeső kísérheti.

A zivatarok az esti órákra lecsengenek, az esőzés azonban éjszaka és csütörtökön is folytatódik. Szerda reggeltől csütörtök délután 16 óráig a déli megyékben akár 40 milliméter eső is lehullhat. Az esőzés dél, délkelet felé haladva szűnik csütörtökön, a kora délutáni óráktól.

Az alábbiakban térképek segítségével mutatjuk be a szerda reggeltől csütörtök 0 óráig, csütörtök reggel 7 óráig, illetve csütörtök 16 óráig várható csapadékmennyiség területi eloszlását.

Radarképeinken nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék.

A várható csapadékmennyiség szerda reggeltől csütörtök 0 óráig:

A várható csapadékmennyiség szerda reggeltől csütörtök reggel 7 óráig:

A várható csapadékmennyiség szerda reggeltől csütörtök 16 óráig:

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Folytatódik a változékony időjárás, ami megviseli a frontérzékenyek szervezetét. Előfordulhat ízületi panasz, fejfájás, reakcióidő növekedés.

A légnyomás növekedni kezd.