Az ország nagy részén zivatarok veszélyére figyelmeztetnek

2021. június. 05 13:45

Egy észak felől délnyugat felé vonuló felhőzónából a hétvége folyamán összességeben többfelé számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására.

Szombaton a déli órákban a nyugati határszél közelében már megjelenhetnek zivatarok, valamint az északkeleti megyékben átvonuló záporokhoz is társulhat kis eséllyel villámtevékenység. Délutántól késő estig a Dunántúlon már máshol is számítani lehet zivatarok kialakulására, de egy adott pontban csak igen kis eséllyel. Késő délutántól az éjféli órákig az ország északkeleti megyéiben alakulhatnak ki zivatarok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt három délkeleti megye kivételével az egész országra a szombati napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

Vasárnap hajnaltól már a délnyugati tájakon is kialakulhatnak zivatarok, de összességében továbbra sem nagy számban. A délnyugati tájakon több helyen is kialakulhat zivatar, de a csapadékzóna a délután során fokozatosan kiszorul az országból. A zivatarokat lokálisan viharos szél (60-70 km/óra) és 1-2 centiméter körüli jégeső, főleg szombaton nyugaton felhőszakadás is kísérheti.

Vasárnap elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatar veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék kivételével az egész országban.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Vasárnapig nem kell fronthatással számolni.

A légnyomás csökken.