Viharos lesz az éjszakánk, figyelmeztetés érvényes

2021. augusztus. 03 10:41

Kedden az esti órákban intenzív zivatartevékenység kezdődik hazánk északnyugati tájain, amely az éjszaka folyamán egyre nagyobb területre terjed ki.

Kedden délelőtt a nyugati, délnyugati határ közelében van esély zivatar kialakulására. Napközben a Dunántúlon és az északi megyékben fordulhat elő zivatar. Késő délutántól, estétől északnyugat, nyugat felől nagyobb eséllyel alakulhatnak ki zivatarok, amelyek az előttünk álló éjszaka egyre inkább kelet, északkelet felé vonulnak (útjuk során főleg az Északi-középhegységen haladnak át az intenzívebb cellák). Kedden a Dunántúlon, valamint Pest, Bács-Kiskun, Nógrád, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatarok lehetséges kialakulása miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szerda délelőtt és napközben az ország északkeleti felében fordulhatnak elő főként zivatarok, majd szerda estétől nyugat felől sodródhatnak zivatarok hazánk nyugati területeire. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára a Dél-Dunántúl kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt.

Erősebb gócokban felléphet intenzív csapadék (10-25, esetleg 25 milliméternél is több), jégeső (jellemző jégméret 2 centiméter alatt), valamint erős vagy viharos (50-75, kis eséllyel 75 km/órát meghaladó) szél.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás