Zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztetnek a hidegfront mentén

2021. augusztus. 17 8:31

Kedden egy hidegfront csapadékrendszere vonul át hazánk felett, amelyből több helyen várható zivatar, az északkeleti megyékben felhőszakadás is előfordulhat.

Kedden délelőtt az északnyugat felől vonuló zivataros csapadékrendszer előbb a Dunántúl középső részein és a Duna vonalán vonul át, majd egyre inkább kelet felé helyeződik. A déli órákban még az ország keleti, északkeleti harmadán lehetnek zivatarok, amelyeket viharos szél (65-90 km/óra), nagy mennyiségű csapadék (15-30, néhol 30 milliméter feletti) és jégeső kísérhet. Zivatartól függetlenül több helyen viharossá (60-75 km/óra) fokozódhat az északnyugati szél, majd késő délutántól mérséklődik a légmozgás. Kedd késő délutántól, kora estétől veszélyes időjárási jelenség már nem valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a zivatarok veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az egész országra. Felhőszakadásra Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében figyelmeztetnek. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás