Nagy esőre figyelmeztetnek délnyugaton

2021. augusztus. 26 11:21

A délutáni órákban hidegfront érkezik, északnyugat felől egyre nagyobb területen elered az eső. 20 millimétert meghaladó mennyiség délnyugaton, nyugaton hullhat.

Csütörtök délutánig nyugodt időjárás várható. Ekkor egy intenzív csapadékzóna éri el az országot, melyből előbb az északnyugati határvidéken, majd estétől nyugaton, délnyugaton (főként késő este Vas, Zala, Somogy térségében) az eső, zápor mellett csekély valószínűséggel egy-egy zivatar is kialakulhat. A csütörtök este, éjszaka lehulló csapadék összege Zala és Somogy megyében területi átlagban is elérheti, illetve meghaladhatja a 20 millimétert, de a délnyugati, nyugati megyékben lokálisan másutt is összegyűlhet hasonló mennyiség.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várhatóan nagy mennyiségű eső miatt Zala és Somogy megyére, a csütörtöki napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Pénteken napközben az északkeleti országrészben és a nyugati megyékben alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket szélerősödés, esetleg kisméretű jég kísérhet. Zivatarra figyelmeztetnek Budapesten és Pest megyében, továbbá Vas, Zala, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pénteken.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Továbbra is változékony marad az időjárás. Hideg levegő áramlik a Kárpát-medencébe. Emiatt fáradékonyság, görcsös migrénes fejfájás előfordulhat.
A légnyomás emelkedik.