Mutatjuk, hol várhatjuk a legtöbb esőt a hidegfrontból

2021. október. 31 17:30

Bár hazánk keleti felén a legnagyobb a vízhiány a talaj felső 50 centiméteres rétegében, a jelenlegi adatok szerint a hidegfront csapadékának zöme ezúttal a Dunántúlra érkezik.

Mindenszentek napján, hétfőn a Dunántúlon már borult égboltra számíthatunk, míg hazánk más tájain még változóan felhős időben és főként a Tiszántúlon néhány órás napsütésben is bízhatunk. Délután főleg az ország nyugati, északnyugati felén fordulhat elő szórványosan eső, zápor, a csapadék zöme azonban a késő esti, éjszakai óráktól érkezik nyugat felől. Éjjel a frontrendszer összefüggőbb csapadékzónája egyre keletebbre húzódik. Helyenként megdörrenhet az ég. A csapadékzóna kedden, késő délután északkelet felé hagyja el az országot.

A jelenlegi adatok szerint a legtöbb csapadék a Dunántúlon várható, itt 5-15 milliméter is lehullhat, de a nyugati megyékben helyenként 20 milliméternél több is összejöhet. A várható eső mennyisége északkelet felé csökken.

Az alábbi térképen a legfrissebb modelleredmények alapján szemléltetjük, hol, mennyi csapadék várható kedd 16 óráig. Radarképeinken nyomon követheti, épp az ország mely tájain hull csapadék.

Címkék:, ,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás