Zivatarokra, nagy mennyiségű esőre és viharos szélre figyelmeztetnek

2021. november. 03 11:44

Szerda délutántól egy hidegfront csapadékrendszere éri el hazánkat, amely többfelé okoz nagy mennyiségű csapadékot és zivatarokat.

Csütörtök hajnalban az érkező hidegfront hatására a nyugati határ mentén kisebb eséllyel, majd napközben az ország délnyugati és középső felében, később délkeleten már nagyobb valószínűséggel fordulhat elő az eső és zápor mellett zivatar is. A déli szél a délkeleti területeken a délelőtti és kora délutáni órákban viharossá (60-70 km/óra) is fokozódhat, majd a délutáni óráktól csillapodik a légmozgás. Legnagyobb eséllyel a Kaposvár-Balassagyarmat és Baja-Ózd vonalak közötti területeken 10 millimétert, helyenként akár 20 millimétert megközelítő vagy meghaladó csapadékösszeg is lehetséges. Délkeleten a péntek reggelig lehulló csapadék mennyisége a 20 millimétert is meghaladhatja.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megye kivételével az egész országra, csütörtökre vonatkozóan. Viharos szélre Csongrád-Csanád és Békés megyében figyelmeztetnek. Nagy mennyiségű eső miatt Békés megyében érvényes figyelmeztetés. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Hétfőig nem érkezik újabb front. Az előző hidegfront áthaladása után még áramlik be hideg levegő, majd a fronthatás fokozatosan megszűnik. Enyhülnek a tünetek.

A légnyomás nem változik.