Mutatjuk, mennyi esőt hozhat a ciklon

2021. november. 26 11:05

Esős idővel telik a pénteki nap hazánkban, országszerte várható kisebb-nagyobb mennyiség. A Dunántúlra jelentős esőzés érkezik.

Mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat pénteken, délnyugat, nyugat felől egyre nagyobb területen elered az eső. Országszerte várható csapadék a nap folyamán. A legnagyobb mennyiség a Dunántúlon várható, itt nagy területen a 10 millimétert, helyenként a 15 millimétert is meghaladhatja a lehullott mennyiség. A keleti országrészben 5 milliméter körüli mennyiség valószínű. A csapadékzóna éjszaka hagyja el hazánkat észak, északkelet felé.

Délelőtt északnyugaton, valamint a nyugati határszélen havas esőre, hóra válthat a csapadék halmazállapota, majd napközben a Dunántúl nyugati, északnyugati részén egyre többfelé hullhat vizes, tapadó hó. Síkvidéken a hó olvadni fog, hegyvidéki területeinken azonban több centiméteres, megmaradó hóréteg is összejöhet.

Az alábbi térképen a legfrissebb modelleredmények alapján a várható csapadékösszeget mutatjuk be péntek éjfélig (milliméter).

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Holnap egy hideg légörvény érkezik és okoz változékony időjárást. Ma még nem kell fronthatástól tartani.

A légnyomás nem változik.